Apele Podopiecznych Fundacji

Feliks (2012 r.) i Fabian (2014 r.) mają autyzm. „Zbieramy 1% podatku” na kontynuację leczenia zaburzeń metabolicznych u Feliksa oraz na rozpoczęcie takiego leczenia młodszego syna, Fabiana. Koszty wizyt u lekarzy specjalistów, badań laboratoryjnych w placówkach zagranicznych oraz zaleconych suplementów są bardzo wysokie. Dzieci są na dietach: bezglutenowej, bez kazeinowej, bezcukrowej, bez żywności przetworzonej. Z ich diety wyeliminowane są produkty, które ujawniły badania nietolerancji pokarmowych (m.in. wołowina, jajka, pomarańcze, jabłka, brokuły, drożdże itd.). Dzieci uczęszczają do przedszkola terapeutycznego, oddalonego o 20 km od miejsca zamieszkania, są do niego codziennie dowożone. Koszty związane z zapewnieniem specjalistycznej diety oraz zabiegów terapeutycznych są również wysokie. Dotychczasowe leczenie Feliksa przyniosło pozytywne rezultaty. Bardzo zależy nam na coraz lepszym funkcjonowaniu obojga dzieci. Dziękujemy za pomoc. Rodzice Feliksa i Fabiana".

"Mam na imię Mikołaj. W tym roku skończę 18 lat. Od wczesnego dzieciństwa choruję na autyzm. Pomóż mi w leczeniu i rehabilitacji."

Przekaż 1 % podatku

Numer KRS 0000252666

Cel szczegółowy: Pawlak Mikołaj

Konto BZ WBK 91 1090 1522 0000 0001 0508 2692

z dopiskiem „Na leczenie i rehabilitację Mikołaja Pawlaka"

"Nazywam się Julia Jeleń, mam 7 latek, od maleńkiego cierpię na całościowe zaburzenie rozwoju - autyzm.

Proszę o pomoc i przekazanie 1% podatku, żebym mogła podjąć pełne leczenie oraz zabiegi, które sprawią, że mój świat nabierze więcej kolorów i otworzy dla mnie ramiona. Dziękuję."

Cel szczegółowyJulia Jeleń

Konto BZ WBK:

Tytułem: „Na leczenie i rehabilitację Julii Jeleń"

"Filip Karaczyn – autyzm (trudne zachowania), niedosłuch obustronny (aparaty w obu uszach), upośledzenie umysłowe, błąd genetyczny budowy ciała.

Prosimy o przekazanie 1 % podatku na leczenie, zakup aparatów słuchowych, terapię i rehabilitację (zajęcia z terapeutą behawioralnym, surdologopedą, rehabilitację ruchową, turnus rehabilitacyjny, zakup materiałów i inne).

Za hojność i wsparcie serdecznie dziękujemy. Halina i Mieczysław Karaczyn"

Cel szczegółowy:

FILIP KARACZYN

Tytułem: Dla Filipa Karaczyna na leczenie i rehabilitację

"Witaj, mam na imię Wojtek, choruję na autyzm dziecięcy, wymagam systematycznych wizyt lekarskich, systematycznej terapii, suplementacji, diety, turnusów rehabilitacyjnych, które są długotrwałe i bardzo kosztowne.

Podaruj mi 1% podatku. 1%=100% SERCA. Dziękuję.

Moi Rodzice, Ewelina i Marek: - Serdecznie wszystkim dziękujemy za dobre słowo, ciepłe myśli, pomoc i wsparcie."

Poza przekazaniem 1 % Podatku można również dokonać wpłaty w postaci darowizny na konto Fundacji Krystyny Ciołkosz Za Szybą: BZ WBK 91 1090 1522 0000 0001 0508 2692  z dopiskiem: Na leczenie i rehabilitację Wojciecha Smaroń

"Mam na imię Kacperek i mam 5 lat. Od 2.5 roku cierpię na autyzm. Abym mógł się dobrze rozwijać potrzebuję systematycznej terapii. Mam problemy z komunikacją społeczną. Wierzę bardzo mocno, że kiedyś uda mi się przebić szybę, za którą jestem i dotrzeć do świata, gdzie jest tylko śmiech i zabawa, abym i ja mógł się bawić z rówieśnikami.

Dlatego proszę o 1 procent podatku."

Cel szczegółowy: Kacper Bednarz

Konto BZWBK

Tytułem:

Na leczenie Kacpra Bednarz.

„DWA SZCZĘŚCIA SĄ NA ŚWIECIE

JEDNO MAŁE - BYĆ SZCZĘŚLIWYM

DRUGIE WIELKIE - USZCZĘŚLIWIAĆ INNYCH”

PRZEKAŻ 1% DLA MAI - MA 3 LATKA, CHORUJE NA AUTYZM DZIECIĘCY, WYMAGA TERAPII, specjalnej opieki, REHABILITACJI, pobytu na TURNUSIE REHABILITACYJNYM

SERDECZNIE WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY

Numer KRS
: 0000252666

Cel szczegółowy: MAJA PERKOWSKA

Konto BZWBK

Tytułem: dla MAI PERKOWSKIEJ na leczenie i rehabilitację

"Nazywam się Jan Bączyk, jestem dzieckiem niepełnosprawnym z zespołem Downa. Niestety, moje napięcie mięśniowe jest bardzo niskie, więc muszę uczestniczyć w zajęciach integracji sensorycznej, która usprawnia moje ciało. Mimo 16 lat mam ograniczenia w mowie, stąd konieczność współpracy z logopedą. Osoby z zespołem Downa narażone są na wiele chorób autoimmunologicznych, mnie dotknęła łuszczyca, leczenie jej to koszt ok. 800 zł miesięcznie. Jeśli ktoś z Was chciałby mi pomóc w kosztownym leczeniu, to bardzo proszę o wsparcie."

Przekaż swój 1% podatku

Cel szczegółowy 1%: Jan Bączyk

Tytułem: Dla Jana Bączyka na leczenie i rehabilitację

"Nasz syn Antoś jest dzielnym 5-latkiem, który zmaga się z autyzmem.
Codziennie, z całych sił, stara się nauczyć tego, co innym dzieciom przychodzi z łatwością.
Terapia Antosia przynosi wspaniałe rezultaty - szczególnie prowadzona teraz, kiedy jest on jeszcze małym chłopcem i bardzo szybko się rozwija. Jednak leczenie Antosia, oprócz wielkiego zaangażowania neurologów, terapeutów i rodziny wymaga również pieniędzy.

Razem z nami możesz pomóc Antosiowi w jego rehabilitacji."

Cel szczegółowy:  Antoni Bielecki

Poza przekazaniem 1% podatku można również dokonać wpłaty w postaci darowizny.

Tytułem: Na leczenie i rehabilitację Antosia Bieleckiego