Szymon Dembiński cierpi na autyzm, wymaga wielu terapii

Szymon jest wesołym, 6-letnim chłopcem, u którego 4 lata temu zdiagnozowano autyzm dziecięcy i nadwrażliwość sensoryczną. Od około 2 lat zmaga się także z problemami jelitowymi, wynikającymi z licznych nietolerancji pokarmowych oraz wad genetycznych. Za nim już kilka pobytów w szpitalu w celu dokładniejszej diagnostyki. Jest także pod stałą opieką dietetyka, od którego otrzymaliśmy dużo cennych wskazówek. Wiele kosztownych badań pozwoliło dostosować odpowiednią dietę. Widzimy poprawę w funkcjonowaniu syna.

Szymon chodzi do przedszkola integracyjnego, gdzie ma na miejscu różne terapie wspomagające jego rozwój. Terapie i praca w domu dużo dają, ale jeszcze sporo pracy przed nami. Szymon jest coraz bardziej kontaktowy. Nadal jednak nie mówi, nie odpowiada na pytania i nie zadaje pytań. Wierzymy, że rozwiązanie problemów jelitowych będzie mieć pozytywny wpływ na rozwój  i funkcjonowanie Szymona.

Prosimy o wsparcie, co pozwoli nam sfinansować leki, badania, rehabilitację oraz turnus terapeutyczny. Każda złotówka przybliży Szymona do pełnego zdrowia.

Rodzice Szymona

Przekaż darowiznę

Prosimy o dokonywanie nawet drobnych wpłat na konto:

Fundacja Krystyny Ciołkosz Za Szybą,
Al.Armii Krajowej 10b/3; 50-541 Wrocław
Nr konta: 91 1090 1522 0000 0001 0508 2692
Tytułem: „Rehabilitacja i leczenie Szymona Dembińskiego”

Przekaż 1% podatku

Nr KRS: 0000252666

CEL SZCZEGÓŁOWY: Szymon Dembiński

Każdego roku Fundacji udaje się pomóc niepełnosprawnym dzieciom z całej Polski. Dzięki ofiarności darczyńców możemy zaspokoić potrzeby naszych Podopiecznych.

W ich imieniu pragniemy gorąco podziękować wszystkim, którzy przekazali darowizny pieniężne na konto Fundacji. Zrobiliście dla naszych Podopiecznych bardzo wiele. Wraz z nimi jesteśmy wdzięczni za każdą przekazaną złotówkę. Pomoc na rzecz Dzieci autystycznych jest nieoceniona. Dziękujemy!